Siebelink Autoschade houdt u op de hoogte Opbouw schadevrije jaren voor leaserijder

Opbouw schadevrije jaren voor leaserijder

Vanaf heden is het ook voor leaserijders mogelijk om schadevrije jaren op te bouwen. Een afspraak tussen het Verbond van Verzekeraars en de VNA maakt dit mogelijk.

Zakelijke en particuliere leaserijders krijgen nu wel vaak een schadeverklaring van de leasemaatschappij, maar moeten afwachten hoe hun toekomstige verzekeringsmaatschappij deze waardeert. Dankzij de nieuwe overeenkomst is dit verleden tijd.

Hoe werkt het?

Deelnemende leasemaatschappijen krijgen toegang tot een centraal systeem genaamd ‘Roy-data’. Dit systeem wordt beheerd door de Stichting Efficiënte Processen (EPS) en het verbond. De leasemaatschappij houdt gedurende het gehele leasecontract bij hoe vaak er schade wordt gereden en hoeveel schadevrije jaren een berijder opbouwt.  Bij einde van het contract heeft een toekomstige verzekeringsmaatschappij inzichtelijk hoeveel schadevrije jaren de klant heeft opgebouwd, dit komt in veel gevallen ten goede aan de hoogte van de verzekeringspremie.

Heeft u behoefte aan meer informatie omtrent dit onderwerp? Neem dan vrijblijvend contact op met ons via 0314-323036 of onderstaande button.

Contact opnemen

Bron: VNA Lease 


Terug naar nieuwsoverzicht