Historie

IMG_3890

Liefde voor het vak

Siebelink Autoschade is een familiebedrijf in hart en nieren. Opgericht in 1945, vlak na de oorlog. Auto’s vol met kogelgaten vormen het straatbeeld, een prima scenario voor twee ambitieuze broers. Anno 2014 is Siebelink Autoschade een modern autoschadeherstelbedrijf, gevestigd aan de Vlijtstraat in Doetinchem. Inmiddels leidt de derde generatie Siebelink het bedrijf, en met succes! Lees hier het verhaal achter Siebelink Autoschade.

De begindagen van Siebelink Autoschade

IMG_3879

Broers Piet en Anton besloten in 1945 een autoschadeherstelbedrijf op te richten, gewoon in een oude loods. Vlak na de oorlog was het niet ongewoon dat een auto vol zat met kogelgaten, daarom was autoschadeherstel in die tijd erg gewild. Omdat de zaken goed gaan verhuizen de broers na 5 jaar naar een groter bedrijfspand aan de Spinbaan in Doetinchem. Hier besluiten zij zich meer te gaan richten op carrosseriebouw, het schadeherstel blijft echter de kernbezigheid van Siebelink Autoschade.

Tweede generatie Siebelink

Midden jaren zestig gaat broer Anton zich meer richten op restauratie en houdt Piet zich bezig met autoschadeherstel, de broers besluiten dan ook ieder hun eigen weg te gaan. Het bedrijf wordt op dit moment geleid door vader Piet, ook zoon Jan raakt al gauw betrokken bij de bedrijfsvoering. In de jaren zeventig overlijdt Piet en is het de beurt aan Jan om het familiebedrijf voort te zetten. Jan heeft zich vanaf dag één maximaal ingezet en heeft de naam Siebelink tot op de dag van vandaag hoog gehouden.

IMG_3884

Carrosseriebouw wordt wat meer naar de achtergrond geschoven en schadeherstel vormt wederom de kern van het bedrijf. Het bedrijf doet goede zaken en al gauw worden plannen gemaakt voor een verhuizing. Een nieuw pand aan de Vlijtstraat wordt in 1997 gebouwd, tot op de dag van vandaag is Siebelink Autoschade hier gevestigd.

 

 

 

Derde generatie van het familiebedrijf

Na de verhuizing naar het nieuwe bedrijfspand kan men pas echt spreken van een familiebedrijf! Moeder Siebelink doet de administratie, beide broers zijn werkzaam binnen het bedrijf en pa Siebelink leidt het geheel in goede banen. Vanaf 2002 maakt Siebelink Autoschade onderdeel uit van de DAGO Autogroep. In 2006 is het de beurt aan de nieuwe generatie Siebelink: Sander Siebelink. Sander neemt het stokje met veel enthousiasme over van Jan!

Tot op de dag van vandaag is Siebelink Autoschade een familiebedrijf, met liefde voor het vak.

LTH_8740

Sander Siebelink, Manager Schade bij Siebelink Autoschade